Šmartno 70, 4207 Cerklje na Gorenjskem · 04 / 20-27-600 · info@domtaber.si

Služba prehrane

V kuhinji skrbimo za prehrano stanovalcev in zaposlenih. Trudimo se pripravljati okusno, zdravo ter starostniku primerno hrano.

Pripraviti znamo tudi vse vrste dietnih jedi za tiste, ki imajo težave z želodcem, sladkorjem v krvi, raznimi alergeni in podobnim. Svoje izkušnje kalimo v moderni in urejeni kuhinji, katere sklop je tudi slaščičarna, kjer pripravljamo razna peciva in sladice. Poleg kuhinje je jedilnica in prijetna kavarnica. Zavedamo se, da je prehrana ena od pomembnih dejavnikov dobrega počutja  naših stanovalcev. Skrbimo za dostop do surovin lokalnih pridelovalcev, ki so običajno naravno pridelane, sveže in bolj zdrave. Hrana iz naše kuhinje je pripravljena po načelih varne in zdrave prehrane. Enota prehrane je sestavljena iz dietnih kuharjev, pomočnikov dietnih kuharjev in servirk. Tedenske jedilnike prilagajamo sezonski ponudbi živil.

Naši cilji so ponuditi dobro hrano tudi zunanjim obiskovalcem, bodisi z malico ali kosilom, seveda pa poskrbimo tudi za svojce naših stanovalcev. Veseli smo vsakršnega povpraševanja ali pobude. Želimo si kontakta z našimi stanovalci, saj moramo poznati njihove želje in upoštevati različna mnenja, da bomo skupaj ustvarjali prijeten Dom.

Jože Podjed, vodja prehrane