Šmartno 70, 4207 Cerklje na Gorenjskem · 04 / 20-27-600 · info@domtaber.si

Služba prehrane

V kuhinji Doma Taber, ki je moderne opreme, skrbimo za pripravo zdrave varovalne prehrane tako za stanovalce, kot tudi zaposlene. Izkušene in kvalificirane kuharice, ob spoštovanju gastronomskih normativov, pripravijo tri do pet obrokov dnevno.

Za stanovalce, ki imajo zdravstvene težave, bodisi z alergeni, želodcem, sladkorjem v krvi in podobno, pripravimo dietno prehrano. Spoštljivi smo tudi do vseh, ki imajo verska ali katerakoli druga osebna prepričanja glede načina prehranjevanja.

Jedilnike pripravlja vodja prehrane. Stremimo k pripravi lokalne in sezonske hrane, ki je običajno naravno pridelana, sveža in bolj zdrava. Temu primerno so prilagojeni tudi jedilniki.

Topel obrok – malico ali kosilo -  si lahko v naši kavarnici kupijo tudi krajani, svojci naših stanovalcem in tudi vsak posameznik. V okviru tržne dejavnosti ponujamo še razvoz kosil, ki je namenjen upokojencem in osebam, ki si zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov ne zmorejo več kuhati sami.

Enoto prehrane sestavljajo dietni kuharji/kuharice, pomočniki/pomočnice dietnih kuharjev in servirke, vsi seveda pod taktirko vodje prehrane. Delo v kuhinji poteka po HACCP sistemu. Za kontrolo hrane, higieno prostorov, kakor tudi zdravstveno stanje zaposlenih skrbijo zaposleni in za to pristojne inšpekcije.

V Domu Taber imamo še prijetno kavarnico, kjer poskrbimo tako za stanovalce, kot tudi za svojce in prijatelje naših stanovalcev.

 

Biljana Bučić, vodja prehrane